Activity Forums Questions & Troubleshooting Hardware Output problem (Digital)

  • Output problem (Digital)

     w-mets updated 1 day, 16 hours ago 4 Members · 7 Posts
  • w-mets

    Member
    January 7, 2021 at 7:00 am

    With one of my Controllino MAXI’s I’m using, I find this problem where D3 is set HIGH, the LED is indicated as HIGH, but there is no output. When I measure voltage on the output side (12/24V screw terminal and 5V pin headers), I keep finding zero. Is there any way to check, reset or repair outputs?

  • Jarda

    Member
    January 11, 2021 at 9:54 am

    Hello,

    is the same Sketch working on other CONTROLLINO MAXI please? It is strange, that LED works but both outputs not.

    BR

    Jarda

  • w-mets

    Member
    January 23, 2021 at 6:32 am

    Hi Jarda,

    Thanks for your reply. I just took al look on the new forum, I think it’s really good looking!

    For the output problem I put all outputs from of pin D1 to D11 High. I found 24V on each of them after tightening the screws on the terminal.

    On the 5V side only D3 was not giving 5V output, while the LED is green. Could it be due an overload or something? I tried it on another MAXI where I found 5V on D3, so this one works properly.

    Thanks again, keep up the goor work!

  • mr-controllino

    Administrator
    January 25, 2021 at 9:58 am

    Hi,

    And what voltage do you measure on this D3 on X1?

    regards
    Marco

    • w-mets

      Member
      January 25, 2021 at 11:49 am

      Hi,

      On X1 I measure 23 mV on D3

      • Lukas

        Member
        February 23, 2021 at 9:28 am

        Hi, have you already resolved the issue, please? It seems to me that your device is faulty. Thanks, Lukas

        • w-mets

          Member
          February 24, 2021 at 11:01 am

          Hi Lukas,

          Still teh same problem, but I can work arround it. It is sa bit strange though.

          Grtz,

          Wouter

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now